Mededeling: data voor de vaccinatiemomenten van dit najaar!

Het blijft belangrijk dat risicogroepen zich beschermen via vaccinatie. Daarom voorzien wij twee vaccinatiemomenten voor griep en/of covid.

Een eerste moment wordt georganiseerd op donderdag 5 oktober. Dit is een extra vaccinatiemoment waar je je alleen tegen covid kan laten vaccineren. De inenting gaat door van 14.00 tot 18.00 uur in onze eigen huisartsenpraktijk. Zeker voor risicogroepen is het aangeraden om het covidvaccin op dit moment te laten toedienen. Deze vaccinatie gebeurt bij die groep immers best voor eind oktober - begin november. (Je moet je covidvaccin niet zelf meebrengen, breng wel een klevertje mee en zorg dat je kledij draagt waarbij je eenvoudig de bovenarm kan vrijmaken.)

Het tweede moment komt er op donderdag 9 november, vanaf 14u tot 19u. Dit is het vaccinatiemoment dat naar jaarlijkse gewoonte georganiseerd wordt voor griep. Dit jaar kiezen we ervoor om dan ook het covidvaccin aan te bieden. Je kan die dag terecht in zaal De Posthoorn in Hamont.  Opgelet: je dient zelf je griepvaccin mee te brengen. 50-plussers kunnen het vaccin zonder voorschrift afhalen bij de apotheek. Het covidvaccin wordt voorzien door de huisartsen zelf.
Om het vaccineren zo vlot mogelijk te laten verlopen draag je best kledij waarbij je de bovenarm eenvoudig vrij kan maken. Vergeet ook zeker niet je identiteitskaart en/of klevertje van de mutualiteit mee te brengen, zodat je vaccinatie vlot geregistreerd kan worden. De betaling gebeurt via het ziekenfonds.

Een vaccin beschermt tegen een besmetting met het griep- en covidvirus en vermindert ook het risico op eventuele complicaties (zoals longontsteking). Voor volgende risicogroepen wordt vaccinatie sterk aanbevolen:

Ook personen die niet tot de risicogroepen behoren kunnen zich laten vaccineren. Nog vragen over de vaccinatie. Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.